Епідемічна ситуація у громаді ускладнюється

Минулого тижня у Лебединській громаді зареєстрований 91 хворий на коронавірусну хворобу, в тому числі – 10 дітей у місті та 1 – у сільській місцевості. Станом на 11 вересня на COVID-19 хворіють 123 жителі громади, в тому числі 19 дітей та 5 медичних працівників. Від ускладнень померли 10 жителів області, в тому числі й один випадок зареєстрований у нашій громаді.

У розрахунку на 100 тисяч населення показник захворюваності у громаді складає 292,1, що значно нижче від показників більшості інших територіальних громад Сумського району.

Також минулого тижня зареєстровано 2 хворих на COVID-19, що знаходились на лікуванні від інших хвороб в соматичних відділеннях обласного центру та 2 у Лебединській лікарні.

У понеділок, 12 вересня, від сімейних лікарів надійшло 17 екстрених повідомлень та від лікарів-ФОПів – 11 повідомлень про хворих з коронавірусною хворобою.

За минулий 36 тиждень по громаді зареєстровано 235 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції, з них 81 – дитина.

Аби уберегтися від захворювання COVID-19 і ГРВІ, уникайте контакту з особами, які мають симптоми вказаних хвороб (нежить), обмежте перебування у місцях великого скупчення людей. Якомога частіше провітрюйте приміщення, а вологе прибирання проводьте з використанням дезінфікуючих засобів. Частіше мийте руки, уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань. Не торкайтесь очей, носа і рота немитими руками. Ведіть здоровий спосіб життя, забезпечуйте повноцінне харчування з високим вмістом вітамінів.

Нагадую, що за оцінками ВООЗ, близько чверті інфікованих можуть мати важкий перебіг хвороби. Це, насамперед, стосується осіб віком 60-70 років і старших. Тож бережіть себе від цієї недуги, дотримуйтесь протиепідемічних правил та проводьте щеплення проти COVID-19.

Василь БРАГА, завідувач Лебединського відділення ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ»

Поділіться
[uptolike]