16 лютого українці відзначають День єднання

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначається державне свято – День єднання. Указ про нове для українців свято Президент Володимир Зеленський підписав 14 лютого 2022 року.

Цього дня на будинках і спорудах усіх населених пунктів має бути піднятий Державний Прапор України, а о 10:00 українці закликають виконати Державний Гімн України.

Вчора Кабінет Міністрів України затвердив план заходів відзначення Дня єднання на виконання Указу Президента. Документом передбачено підвищення виплат військовослужбовцям Збройних Сил України на 30% із 1 березня 2022 року. На 20% зросте і грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Також план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом». Вона інформуватиме населення про стан безпекової ситуації, створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічей дипломатичних працівників та українських громад, – повідомляє пресслужба Уряду.

Створення цього матеріалу профінансоване передплатниками друкованої версії «Життя Лебединщини»

Поділіться
[uptolike]