У Лебедині фермерське господарство вирощує равликів

Лебединська равликова ферма

Як уже давно відомо, звістки про щось нове швидко поширюються, а особливо, якщо це звістки про щось незвичне та ще й у нашому невеличкому місті. Нещодавно жителі Лебединщини жваво обговорювали новину: в Лебедині розводять равликів!

Так, справді, у вересні 2018 року розпочало свою діяльність унікальне фермерське господарство «Ферма Еко», яке безпосередньо й займається вирощуванням цих ек-склюзивних молюсків. Зі слів керівника проекту Ярини Багатиренко, ідея про виробництво зародилася на відпочинку в Херсонській області. Там під час дощу спостергається «стихійна навала» цих тваринок! Що з ними робити? Підприємливі херсонці вивчили поведінку та життя равлика, дещо із передового досвіду перейняли у фермерів інших країн. А з Херсонщини певні напрацювання Ярина Багатиренко привезла до Лебедина.

«Равлики Müller мають високу поживну цінність. У їхньому м’ясі міститься багато білків, магнію, кальцію, міді, цинку і йоду. Страви з них відрізняються чудовим смаком. Равлики не потребують попередньої обробки, адже їх можна готувати у мушлі та споживати повністю. Тваринки також виробляють велику кількість слизу, до складу якого входять гліколева кислота, колаген, вітаміни, натуральні антибіотики, еластин та алантоїн», – розповіла Ярина Петрівна.


Працівники Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості ознайомилися з технологічним процесом вирощування молюсків та вимогами до виробничого приміщення. На початковому етапі роботи виникла потреба у підборі перетендентів на новостворені робочі місця. До процесу укомплектування штату, за зверненням керівника, долучилася служба зайнятості. Як результат, за її сприянням до фермерського господарства «Ферма Еко» було працевлаштовано 9 безробітних.


Лебединська міськрайонна філія бажає керівнику проекту Ярині Багатиренко натхнення і реалізації поставленої мети та стрімкого розвитку виробництва, створення нових робочих місць, що в майбутньому забезпечить роботою бажаючих.

Жанна ПІШТА, заступник начальника відділу Лебединської МРФ Сумського ОЦЗ.

Поділіться
[uptolike]