Уродженець Лебедина – найкращий закордонний випускник у Британії

Лебединець Артем Бараненко

На початку серпня уродженець Лебедина, а нині сумчанин Артем БАРАНЕНКО отримав особливу відзнаку – Меч найкращого закордонного випускника 2019 року Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті. Про це поінформувало посольство Великої Британії в Україні.

Меч є щорічною відзнакою, котру отримує курсант Академії, який показав найкращі результати у навчанні та під час іспитів. У 2019 році наш Артем Бараненко зміг обійти 32 інших офіцерів, які представляли збройні сили 22 різних країн від Афганістану до США.

«Артем – кадет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та один із 15 українців, які навчались у Сандгерсті (Королівська академія приймає слухачів з України з 1997 року). Він став першим українцем, який удостоївся цієї високої відзнаки в стінах цього закладу. … Нагороду українцю вручав заступник Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал Сер Джеймс Еверард, лицар найпочеснішого ордена Лазні», – йдеться у повідомленні посольства Великобританії в Україні.

Новину про досягнення Артема Бараненка миттєво розтиражували українські ЗМІ різного рівня. Та мало хто згадує про те, що його доля міцно пов’язана із нашим Лебедином, де він народився. У 2004 році Артем став першокласником ЗОШ№1, де навчався аж до 8 класу, демонстрував чудові знання, був учасником і переможцем  багатьох конкурсів та олімпіад. А потім родина Бараненків переїхала до Сум, і вже там Артем розпочав свій шлях військового. Навчався у кадетському корпусі ім.І.Г.Харитоненка, пізніше вступив до Львівського кадетського військового училища. Та де б не перебував цей здібний юнак, вервечка спогадів усе одно пов’язує його із Лебединщиною, адже саме тут живе його дідусь, тітка та інші родичі.

Тож пишаємося таким талановитим земляком, щиро бажаємо йому успіхів та нових досягнень! Ти зможеш, Артеме, Лебединщина вірить у тебе!

Фото із Facebook-сторінки посольства ВБ в Україні

Поділіться
[uptolike]