УКРАЇНА. Зустрічаймо зниження температури

Дощ у Лебедині

Через Україну рухається атмосферний фронт балтійського циклону Ottо. Лебединцям варто згадати, де у шафах знаходяться легенькі кофтинки та парасолі, адже циклон принесе довгоочікувані дощі і зниження температури, про що повідомляє метеорологиня Наталія Діденко.

«Фронт йде у компанії із грозовими дощами, зливами, шквалами та навіть подекуди градом. Сьогодні Півдня та Сходу дощі поки що не дістануться, там буде сухо та спекотно,

опублікувала пані Діденко на своїй сторінці у Facebook 27 червня.

Також, за її словами, прохолодним буде і День Конституції України. В більшості областей завтра очікується +18…+24 градуси повітря. До Півдня і Сходу держави дощова і менш спекотна погода дістанеться на день пізніше.

На протидію балтійському «гостю» Otto до України також «завітає» антициклон Vera, що нині розташований над Північним морем. Саме тому великих опадів постійно чекати не варто, але невеликий дощ усе ж погосподарює на українській землі.

Читайте також: Літо буде коротким і дощовим

У столиці 28 червня прогнозується максимум +22 градуси. Вночі українцям і взагалі можна очікувати зниження температури аж до +10 (так-так, скоро будемо плакатися, що нам холодно посеред літа). Хоча це ненадовго – за кілька днів ртутний стовпчик термометра знову дістанеться звичних для цієї пори року +26…+28 градусів Цельсія.

А ще, звісно, Наталія Діденко застерігає: разом зі зливами та грозами (а подекуди – й градом) можливі шквальні пориви вітру. Лебедин, наприклад, уже «відчув» на собі наслідки такої погоди: нагадаємо, що сьогодні, 27 червня, на пішохідному переході по вулиці Сумська на автомобіль через сильний вітер упало дерево.

Тож слідкуйте за погодою за вікном (чи нашими, бодай рідко існуючими тут 🙂 прогнозами) та будьте уважні!

Поділіться
[uptolike]