Першачкам – нові меблі

Із вересня лебединські першокласники сядуть за новенькі парти. Це стало можливим завдяки продовженню реформи Нової української школи у загальноосвітніх закладах міста.

Ще на початку червня завдяки проведеній закупівлі у системі ProZorro для лебединських шкіл придбали 300 комплектів учнівських меблів маленьким першачкам, котрі у вересні нарешті переступлять шкільний поріг. Як повідомлялося на офіційному сайті міської ради, на придбання парт і стільців витрачено 263815 грн. із державного бюджету та 144185 грн. – із місцевого. Це відбулося у відповідності із наказом МОН «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації освітнього простору Нової української школи».

Попередньо деякі із навчальних закладів уже отримали свої комплекти меблів. А на початку цього тижня, 24 червня, 66 новеньких комплектів парт для першокласників знайшли своє надійне місце у стінах Лебединської СШ №7. Як пояснив майстер Олександр, усі парти і стільці зроблені за найкращими стандартами європейської освіти, можуть використовуватися не лише першачками, а й старшими учнями школи – бо ж столи мають аж три рівні регулювання. Поки ж, за словами директора закладу Ірини Харченко, цими меблями послуговуватимуться учні 1-А та 1-Б класів, котрих дружна шкільна родина чекає з нетерпінням восени.

Сподіваємося, оновлення навчального простору лише поліпшить освітній процес та забезпечить усім його учасникам, особливо наймолодшим, жагу до знань та гарний настрій.

Поділіться
[uptolike]