Лічені метри до щастя

Уже не одне десятиліття жителі Лебедина, у яких немає змоги користуватися міським водогоном, по-білому заздрять тим щасливчикам, хто споживає якісну воду. Не одна влада хотіла, аби провулок Верстатників та колишнє військове містечко нарешті «приєдналися» до центрального водопостачання міста. Та, вочевидь, вийде це тільки зараз.

Взялося за цю нелегку справу керівництво товариства з обмеженою відповідальністю «Гідродар». Для початку депутати міської ради 31 липня 2018 року надали згоду на укладення договору суперфіцію (спадкове і відчужуване право на користування будівлею, що зведена на чужій землі – ред.) між цією організацією та міськвиконкомом. Цим документом «Гідродару» дозволили користуватися земельною ділянкою для проведення будівництва ділянки міського водогону від вул. Гмирі до вул. Гастелло. 

Наприкінці ІІІ кварталу минулого року на цій ділянці розпочалися роботи по укладанню водонапірної труби від центрального водозабору нашого міста, що після зими були відновлені в квітні 2019-го. Загальна протяжність водогону складає більше 2,5 км, із яких на сьогодні укладено вже півтора. У другому півріччі планують закінчити роботи по монтажу, тож усі бажаючі зможуть користуватися якісною водою.

Попередньо планується підключити не тільки будинки по вулиці Гастелло, включаючи мікрорайон «Черемушки», а й по вулицях Молодіжна, Суворова та  Миколи Хвильового (колишня Фрунзе).

Тим, хто бажає найближчим часом отримувати воду з центрального водозабору, варто звернутися до будівельно-монтажного підприємства «Лебедин­промбуд», що знаходиться за адресою: м. Лебедин, вулиця Миколи Хвильового, 32.

Сподіваємося, що вже скоро ті, хто останнім часом відчував незручності через незадовільну якість води у колишньому військовому містечку, нарешті стануть щасливими. До цього лишилися всього якісь лічені метри.

Фото Олега КАСЬЯНОВА.

Поділіться
[uptolike]