ЛЕБЕДИНЩИНА. У районі з’явився заказник місцевого значення

Рідкісна бджола у Межиріцькому заказнику

Науковцями вкотре підтверджено, що лебединський край багатий на природні пам’ятки, варті охорони та збереження. Тому, оптимізуючи мережу цінних територій та природних комплексів, у рамках Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та «Програми охорони навколишнього природного середовища Сумської області на 2019 – 2021 роки» площу природно-заповідного фонду Сумщини збільшили на 825,33 га.

Рішенням 27 сесії Сумської обласної ради 7 скликання «Про зміни в мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду області» від 17 травня 2019 року оголошено нові об’єкти місцевого значення – заказники, серед яких і «Межиріцький» площею 40,7 га.

Це яружно-балковий комплекс правого корінного берега річки Псел, розташований біля північної околиці с. Межиріч. Його поверхня має естетично привабливий ландшафт, розчленована глибоко врізаними балками. Тут мешкають жук-олень, бджола-тесляр звичайна – види, занесені до Червоної книги України, та ряд інших видів тварин, яких охороняє Бернська конвенція. Тож відтепер «Межиріцький» має наукове, природоохоронне, меморіальне та еколого-освітнє значення.

Поділіться
[uptolike]