ЛЕБЕДИН. Випускний-2019: в очікуванні дощу

Почнемо зі спойлерів — ні, цьогорічних лебединських випускників дощем не змочило; звісно, якщо всі вчасно встигли дістатися своїх шкіл після закінчення загальноміських урочистостей. А загалом свято вже вчорашніх школярів, яких шквалом оплесків зустрічали ввечері 27 червня на Соборній площі, видалося на славу! Серед сюрпризів вечора — танці акапельно, дзвіночок у якості фотозони, медалісти лише з однієї школи та, звісно, якесь фантастичне “шаманство” організаторів випускного, що дозволило протриматися бездощовій погоді майже дві години, допоки продовжувалося дійство. Але, як і завжди, про все по черзі.

Сьогодні рідні шкільні стіни полишив 91 один лебединський випускник: 14 — ЗОШ №3, 33 — ЗОШ №5, 20 — ЗОШ №6 та 25 — СШ №7. У школі №1 одинадцятого класу цьогоріч немає, хоча, жодних сумнівів, безліч учнів та педагогів цього навчального закладу брали участь у випускному — як глядачі. Останніх, до речі, було чимало, незважаючи на примхи погоди, котра, безперечно, змусила багатьох похвилюватися. Та, як бачимо, дійсно пророчими виявилися слова міського голови Лебедина Олександра Бакликова.

У своєму вітальному слові він зазначив, що організатори недарма вирішили не скасовувати загальноміські урочистості, адже на якусь годину-півтори із небесною канцелярією вдалося домовитися. Окрім Олександра Бакликова, серед гостей свята були депутат Сумської обласної ради Валерій Чалий, заступник командира реактивного артилерійського дивізіону з морально-психологічного забезпечення Костянтин Давидченко, т.в.о. начальника міського відділу освіти Тетяна Гримайло, а також представники міської ради — від першого заступника міського голови до керуючого справами Лебединського міськвиконкому.

Почнемо про сюрпризи? Отож, перший! Медалістів у Лебедині цього року небагато — лише четверо. Але, що несподівано, всі із одного навчального закладу — спеціалізованої школи №7. Олександр Мірошніченко та Альбіна Соловей нагороджені золотими медалями, а Аміна Бакум та Ірина Цирулик — срібними. Не тільки однокласники, а й інші глядачі підтримували медалістів шаленими оплесками та вигуками «Пишаємося!» І не дивно, бо ж пишатися є чим!

Сюрприз номер два — танці акапельно. Звісно, цього вечора для найкрасивіших, найчарівніших та найкращих випускників Лебедина було підготовано чимало мистецьких презентів. Свої феєричні танцювальні композиції протягом урочистостей дарували хореографічні колективи «Соняшник» (керівник Ірина Усенко) та «Ерідан» (керівник Марина Капуста), чудові вокальні номери — неперевершені юні лебединські солісти. Однак, мабуть, найбільшою мистецькою родзинкою святкування став виступ зразкового хореографічного колективу «Веселка» (керівник Тетяна Литовченко), у складі якого, до речі, знаходився і цьогорічний випускник Ілля Лещенко. Веселківці представили публіці танок «Україна», але з певних причин за якусь хвилину музика припинила грати. Такого, мабуть, Соборна площа ще не бачила — колектив черговий раз підтвердив своє звання зразкового, адже жоден із виступаючих не розгубився, продовживши танцювати… акапельно. За мить і випускники, і глядачі почали аплодувати, тож саме так, під шквал оплесків, «Веселка» і завершила свій фантастичний номер! Браво, справді браво!

Ілля Лещенко, як і випускниці хореографічного колективу «Соняшник» Катерина Пістрик, Вікторія Пасько, Марія Кулішенко і Марина Піддубна, а також очільниця Лебединської міської ради старшокласників «Лідер+» Анна Березова та краща вихованка центру позашкільної освіти Аліна Моренець, були нагороджені подяками, котрі їм вручила Тетяна Гримайло.

За традицією, відзначили і батьків, котрі віддають усі сили вихованню гідних, чесних, розумних і талановитих дітей. Подяки начальника відділу освіти отримали батьки випускника ЗОШ №3 Романа Міронова — Надія Володимирівна та Олексій Володимирович, мама випускниці ЗОШ №5 Анни Березової — Надія Миколаївна, батьки випускника ЗОШ №6 Максима Логвиненка — Алла Леонідівна та Олександр Володимирович, мама випускниці СШ №7 Альбіни Соловей — Ольга Федорівна.

Що там ще стосовно сюрпризів? Точно, шкільний дзвінок! Як багато застосувань для нього можна знайти? А от батьки наших випускників доволі винахідливі! Звертаючись від імені всіх матусь і татусів, Надія Міронова та Алла Логвиненко побажали дітям знайти гідне місце у дорослому житті, а також представили чудовий презент — кількаметровий шкільний дзвінок у якості фотозони для випускників. До речі, саме фотографуванням біля цього символічного дзвінка, що проводжав учорашніх школярів у щасливе майбутнє, і закінчилися загальноміські урочистості.

Але перед тим, звісно, був виступ випускниць — Аліни Моренець, Аміни Бакум, Анни Березової та Марії Кулішенко, які, звертаючись до вчителів, однокласників, батьків та рідного міста, укотре зазначили, що всі вони — найкращі у світі. Звучала у виконанні ансамблю випускників усіх шкіл пісня у дарунок мамам і татам. І, звісно ж, щемливо і невагомо закружляв усю площу у своїх обіймах легкий шкільний вальс. І дівчата, і юнаки, здавалося, вмить дорослішали, роблячи чергове па назустріч новому, незвіданому і, безперечно, цікавому майбутньому.

Сподіваємося, що саме таким воно і буде. Як і на те, що жодного із випускників 2019 року не замочив дощ, який усе ж пролився над лебединською землею через невдовзі після закінчення загальноміського святкування. Коли ж подібне таки сталося, не хвилюйтеся, кажуть, що дощ — то на добре. Нехай омиває вашу широку життєву стежину, робить її чистою та вільною, аби крокувалося впевнено і завзято. У добру путь, лебединські випускники, у добру путь!

Поділіться
[uptolike]