ЛЕБЕДИН. Пропонував хабар поліцейському – отримав покарання

Лебединським поліцейським пропонувала хабара

Лебединця, котрий підозрювався у керуванні автомобілем у стані наркотичного сп’яніння, визнали винним у спробі дати хабар працівнику місцевого відділення поліції – за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Ще у травні громадянина Р. зупинили співробітники патрульної поліції Лебединського ВП за кермування із непристебнутим паском безпеки. Під час розмови поліцейські запідозрили, що чоловік перебуває під дією лікарських препаратів і запропонували пройти медичний огляд для визначення наркотичного сп’яніння у ЦРЛ. Той погодився, але, очікуючи спеціалістів-медиків, запропонував одному із правоохоронців хабара – за непритягнення його до адмінвідповідальності. Та нічого не вийшло: поліцейський повідомив про це на спецлінію поліції «102». Уже у відділенні поліції, чекаючи складання адміністративного протоколу, чоловік «спробував» удачу вдруге – надав одному із працівників поліції 1000 гривень, що було розцінено як неправомірна вигода.

Як повідомляється на сайті Лебединського районного суду, під час досудового розслідування працівниками Роменської місцевої прокуратури обвинувачений Р. щиро розкаявся і погодився беззаперечно визнати свою винуватість у вчиненні уже кримінального правопорушенні та понести покарання за ч. 1 ст. 369 КК України.

Під час судового засідання громадянин Р. був визнаний винним та отримав покарання у вигляді штрафу розміром 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 грн. Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Довідково. Ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України – пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Поділіться
[uptolike]