ЛЕБЕДИН. По Соборній проїзд заборонено

Соборна площа у Лебедині, безперечно, найголовніша. Дарма, що тут ви не знайдете будівель органів місцевої влади чи інших визначних місць нашого краю. Її «головність» визначається самими жителями. Саме тут ми збираємося у вирішальні моменти життя. Та й на свята поспішаємо не абикуди, а на привітну Соборну.

Тож не дивно, що відносно донедавна проїзд по ній у частині поблизу скверу Тараса Шевченка частково був обмежений. Пізніше ці обмеження зняли, пославшись на відсутність попереджувальних знаків про заборону руху по площі на прилеглих вулицях. 

Тепер знаки про заборону в’їзду на Соборну повернули на попереднє місце. Ще й доповнили відповідними знаками про дозволені напрямки руху в районі площі. Регламентовано це дислокацією дорожніх знаків по м.Лебедину, затвердженою рішенням виконавчого комітету Лебединської міської ради у квітні 2012 року.

Тож рух транспорту по Соборній площі на ділянці дороги від магазину «Алло» до відділення «ПриватБанку» обмежено знаками «В’їзд заборонено» із вулиць Тараса Шевченка, Героїв Майдану та з інших частин Соборної.

Щоправда, водії, здається, особливої уваги на нові знаки не звертають. Навіть у робочі дні зранку тут можна побачити  чимало автівок, господарі яких, вочевидь за звичкою, вільно рухаються та паркуються на площі.

Інше «щоправда» у тому, що дехто із лебединців без особливого ентузіазму сприйняв такі нововведення. А відтак у соцмережах розгорнулася жвава дискусіями між прибічниками і противниками такого кроку у благоустрої нашого міста. З одного боку, люди відстоюють закриття площі та відведення таким чином великої кількості транспорту з центру Лебедина. Це, до речі, звичайна практика у містах, яка найперше посилює безпеку руху пішоходів та знижує концентрацію шкідливих викидів транспорту.

Інші, посилаючись на необхідність паркувати власний транспорт поближче до ринку й магазинів та небажання ходити пішки, вимагають зняти заборону на в’їзд на Соборну. 

Однак, чи стане «звичка» та незгода із встановленими правилами достатнім виправданням перед інспекторами дорожнього руху? Навряд чи.

Поділіться
[uptolike]