Футбольне майбутнє Лебединщини

змагання лебединських школярів Футбольне майбутнє Лебединщини

У першу п’ятницю травня особливо святково було у сквері Павла Полуботка, де на спортивному майданчику зібралися 12- та 13-річні футболісти, які, незважаючи на свій юний вік, показують видовищний футбол. Вони стали учасниками першого місцевого міні-футбольного турніру для перспективних юних спортсменів «Футбольне майбутнє Лебединщини».

Для того, щоб організувати та провести який-небудь захід, потрібні, крім фінансових можливостей, бажання та вміння зробити його цікавим і змістовним, не тільки для глядачів, а й для самих учасників дійства. Усе це притаманно місцевому благодійнику Івану Минюку, який допомагає всім, хто потребує підтримки та уваги. Крім повсякденних турбот, він активно зайнявся відбудовою колишньої слави лебединського футболу. Вже третій рік він утримує футзальну команду «Автомобіліст», яка є діючим чемпіоном першості Лебедина та вдало захищає честь міста в обласних змаганнях. Цього ж разу Іван Олексійович звернув увагу на підтримку спортивної молоді, адже саме завдяки йому турнір «Футбольне майбутнє Лебединщини» відбувся.

Урочистості розпочалися масовим виконанням Державного Гімну України, під час якого всі спортсмени, як один, приклали руку до серця, демонструючи патріотизм та вірність Вітчизні. Почесні гості турніру, ветеран спорту, викладач фізичного виховання медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка Олександр Кримець, гравець команди «Автомобіліст» Тарас Івченко та організатор турніру Іван Минюк привітали присутніх та побажали їм всіляких гараздів.

Одразу після цього головний суддя змагань Валерій Глух та його помічники Віталій Лісовицький і Сергій Яковенко дали старт футбольним поєдинкам, в яких брали участь збірні всіх загальноосвітніх навчальних закладів Лебедина.

За підсумками попередніх зустрічей у двох підгрупах, у матчі за третє місце команда ЗОШ №3 здолала опір однолітків із ЗОШ №1 із рахунком 2:1 і здобула бронзові нагороди. У фіналі прогнозовано зустрілися найсильніші учнівські футбольні збірні міста – шкіл №7 та №5. До цього часу всіма футбольними титулами володіли останні, котрі одразу й повели в рахунку. Неймовірних зусиль приклали їхні суперники, аби вийти уперед. Вочевидь, спантеличені таким супротивом, учні ЗОШ №5 дещо розгубилися, а коли знову взяли ініціативу в свої руки, то часу відігратися не було. Суперфінал закінчився за мінімальної переваги збірної школи №7 із рахунком 2:1.

Після завершення змагань всі його учасники отримали пам’ятні вимпели та подарунки, а кращий воротар Віталій Кириченко (ЗОШ №3) та кращий бомбардир Максим Пушкар (ЗОШ №5) – особисті призи. Організатори турніру висловлюють щиру подяку всім, хто допомагав в організації та проведенні першого турніру «Футбольне майбутнє Лебединщини».

Фото Олега КАСЬЯНОВА.                                                                                                

Поділіться
[uptolike]